
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
Любимите Ви вина на едно място
Любимите Ви вина на едно място
Перлата в короната на италианското винепроизводство, изба Гая, е снована през 1859г. от Джовани Гая в района на Барбареско (Пиемонт, Италия). Днес Гая е притежание и се управлява от вече пето поколение на семейството, успявайки през годините да изгради традиция на безрезервна отдаденост към постигане на безкомпромисно качество. Благодарение на Барбареско, флагманът на избата, в началото на 20-ти век, вината на Гая заемат челни позиции в Италия. През 1961г. към избата се присъединява и Анджело (правнук на Джовани), който умело съчетава запазването на традициите на района Ланге с дръзки иновативни решения - както при лозовите насъждения, така и в самите изби.
Сорт: Шардоне и Совиньон Блан
Лозя и почви: Днес избата притежава 250 декара лозя в областите Барбареско (Барбареско и Треизо) и Бароло (Сералунга д'Алба и Ла Мора), както и в Тоскана (Пиеве Санта Реститута в Монталчино и Ка'Марканда, намиращи се в областта Болгери).
Винификация: След алкохолната ферменация виното отлежава 7 месеца в дъбови бъчви.
Цвят: Златист цвят
Аромат:Деликатен аромат на цитрусови плодове с лек нюанс на мед .
Вкус: Отличителна дълбочина на вкуса. Много елегантно вино, с ясно изразени вкусови характеристики, приятно ниво на киселинност и свеж, продължителен послевкус.
Температура на сервиране: 10°-12°
Съчетание с храна:Чудесно се съчетава с печени и задушени специалитети от бяло месо и рибни деликатеси, маслини, суши.
Потенциал на съхранение: 10 години.
Данни за продукта
Конкретни референции
No customer reviews for the moment.