
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
Любимите Ви вина на едно място
Любимите Ви вина на едно място
Mezcal Vago Espadin Ваго произвеждат традиционните за Мексико мескали, като вярват, че човек не трябва да следва утъпканата пътека, а да се изгуби сред хълмовете, търсейки невероятни вкусове и аромати. Майсторите на мескал (мескалерос) на Ваго, наследяват занаята с поколения, работещи дълбоко в планиниските райони на южно Мексико. Еспадинът на Ваго се произвежда от майстора Аквилино Гарсия Лопез, от едноименния сорт агаве, като за достигане на зрялост са необходими 7 до 9 години. След изпичането на агавето разчупването му се осъществява в типична Тахона каменна мелница, като процесът отнема до 2 седмици. През това време вече смляното агаве се прехвърля във открити съдове от иглолисно дърво за да ферментира. Ферментацията отнема не по-малко от седмица, а готовият сок се дестилира в малки медни казани. Аквилино използва най-чистата част от детсилата, без глави и опашки, с което опушеният характер на готовия мескал се ограничава до деликатни нотки. Малките партиди мескал се филтрират гравитационно и се бутилират в лимитирани партиди. Свеж плод, топло агаве, определена соленоватост, с лек характер на пушено месо и вегетални нотки. Алк.: 50.2 %
Mezcal Vago Espadin Ваго произвеждат традиционните за Мексико мескали, като вярват, че човек не трябва да следва утъпканата пътека, а да се изгуби сред хълмовете, търсейки невероятни вкусове и аромати. Майсторите на мескал (мескалерос) на Ваго, наследяват занаята с поколения, работещи дълбоко в планиниските райони на южно Мексико. Еспадинът на Ваго се произвежда от майстора Аквилино Гарсия Лопез, от едноименния сорт агаве, като за достигане на зрялост са необходими 7 до 9 години. След изпичането на агавето разчупването му се осъществява в типична Тахона каменна мелница, като процесът отнема до 2 седмици. През това време вече смляното агаве се прехвърля във открити съдове от иглолисно дърво за да ферментира. Ферментацията отнема не по-малко от седмица, а готовият сок се дестилира в малки медни казани. Аквилино използва най-чистата част от детсилата, без глави и опашки, с което опушеният характер на готовия мескал се ограничава до деликатни нотки. Малките партиди мескал се филтрират гравитационно и се бутилират в лимитирани партиди. Свеж плод, топло агаве, определена соленоватост, с лек характер на пушено месо и вегетални нотки. Алк.: 50.2 %
Конкретни референции
No customer reviews for the moment.