Нашата уеб страница използва бисквитки, за да подобри вашето потребителско изживяване.

Мескал Ваго Еспадин 0,70л. Ел Нанче , Оахака , Мексико / Mezcal Vago Espadin
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left

Мескал Ваго Еспадин 0,70л. Ел Нанче , Оахака , Мексико / Mezcal Vago Espadin

Review (0)
109,00 лв.
с ДДС

Mezcal Vago Espadin Ваго произвеждат традиционните за Мексико мескали, като вярват, че човек не трябва да следва утъпканата пътека, а да се изгуби сред хълмовете, търсейки невероятни вкусове и аромати. Майсторите на мескал (мескалерос) на Ваго, наследяват занаята с поколения, работещи дълбоко в планиниските райони на южно Мексико. Еспадинът на Ваго се произвежда от майстора Аквилино Гарсия Лопез, от едноименния сорт агаве, като за достигане на зрялост са необходими 7 до 9 години. След изпичането на агавето разчупването му се осъществява в типична Тахона каменна мелница, като процесът отнема до 2 седмици. През това време вече смляното агаве се прехвърля във открити съдове от иглолисно дърво за да ферментира. Ферментацията отнема не по-малко от седмица, а готовият сок се дестилира в малки медни казани. Аквилино използва най-чистата част от детсилата, без глави и опашки, с което опушеният характер на готовия мескал се ограничава до деликатни нотки. Малките партиди мескал се филтрират гравитационно и се бутилират в лимитирани партиди. Свеж плод, топло агаве, определена соленоватост, с лек характер на пушено месо и вегетални нотки. Алк.: 50.2 %

Количество :
Hurry Up Only 10 Items left items
  • Security policySecurity policy(edit with the Customer Reassurance module)
  • Delivery policyDelivery policy(edit with the Customer Reassurance module)
  • Return policyReturn policy(edit with the Customer Reassurance module)

Mezcal Vago Espadin Ваго произвеждат традиционните за Мексико мескали, като вярват, че човек не трябва да следва утъпканата пътека, а да се изгуби сред хълмовете, търсейки невероятни вкусове и аромати. Майсторите на мескал (мескалерос) на Ваго, наследяват занаята с поколения, работещи дълбоко в планиниските райони на южно Мексико. Еспадинът на Ваго се произвежда от майстора Аквилино Гарсия Лопез, от едноименния сорт агаве, като за достигане на зрялост са необходими 7 до 9 години. След изпичането на агавето разчупването му се осъществява в типична Тахона каменна мелница, като процесът отнема до 2 седмици. През това време вече смляното агаве се прехвърля във открити съдове от иглолисно дърво за да ферментира. Ферментацията отнема не по-малко от седмица, а готовият сок се дестилира в малки медни казани. Аквилино използва най-чистата част от детсилата, без глави и опашки, с което опушеният характер на готовия мескал се ограничава до деликатни нотки. Малките партиди мескал се филтрират гравитационно и се бутилират в лимитирани партиди. Свеж плод, топло агаве, определена соленоватост, с лек характер на пушено месо и вегетални нотки. Алк.: 50.2 %

10 Продукта

Конкретни референции

No customer reviews for the moment.

Write your review
Мескал Ваго Еспадин 0,70л. Ел Нанче , Оахака , Мексико / Mezcal Vago Espadin
Купете Мескал Ваго Еспадин 0,70л. Ел Нанче , Оахака , Мексико / Mezcal Vago Espadin - FoodWineShop.bg

Мескал Ваго Еспадин 0,70л. Ел Нанче , Оахака , Мексико / Mezcal Vago Espadin

109,00 лв.
с ДДС