
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
Любимите Ви вина на едно място
Любимите Ви вина на едно място
Всичко започва от двама чешки предприемачи и любители на виното, запленени от вековната му култура и история по българските и тракийските земи. Петр и Владя акостират в България през 2011 г., създавайки IT компания, но още с пристигането си започват да търсят начини да отворят своя с 0 обствена винарна, създавайки в нея вино, което харесват и могат да споделят, вино, чийто произход познават добре.
Сорт:Каберне Совиньон – 45%, Каберне Фран – 30%, Сира – 25%
Лозя и почви: По нежните хълмове на Сакар планина, недалеч от гр. Харманли, при надморска височина 130м, върху канелени и сиви горски почви.
Винификация: Обработката и процесите включват: ронкане (премахване на чепките), леко разкъсване на ципата на гроздовите зърна, кратка мацерация от 48 часа, последващи алкохолна ферментация при максимална температура 25 °С за запазване на плодовите аромати от гроздето и малолактична ферментация. Виното няма контакт с дъб, отлежало е в неръждаем съд, естествено забистрено, деликатно филтрирано и бутилирано през юли 2023 г.
Цвят: Интензивен рубинен цвят с бляскави оттенъци.
Аромат: Комплексен нос с акценти на черен плод, боровинка, зряла череша, подправки, кафе и шоколад.
Вкус:Средно хармонично тяло с пикантен мек финал.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна: На това вино може да се насладите, съчетавайки го със средно твърди сирена, пица, паста, зеленчуци на фурна, задушени меса.
Потенциал на съхранение: 5 години.
Данни за продукта
Конкретни референции
No customer reviews for the moment.