
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
Любимите Ви вина на едно място
Любимите Ви вина на едно място
Перлата в короната на италианското винепроизводство, изба Гая, е снована през 1859г. от Джовани Гая в района на Барбареско (Пиемонт, Италия). Днес Гая е притежание и се управлява от вече пето поколение на семейството, успявайки през годините да изгради традиция на безрезервна отдаденост към постигане на безкомпромисно качество. Благодарение на Барбареско, флагманът на избата, в началото на 20-ти век, вината на Гая заемат челни позиции в Италия. През 1961г. към избата се присъединява и Анджело (правнук на Джовани), който умело съчетава запазването на традициите на района.
Сорт: Небиоло – 100%
Лозя и почви: Днес избата притежава 250 декара лозя в областите Барбареско (Барбареско и Треизо) и Бароло (Сералунга д'Алба и Ла Мора), както и в Тоскана (Пиеве Санта Реститута в Монталчино и Ка'Марканда, намиращи се в областта Болгери). Силата на Serralunga и елегантността на La Morra създават това интригуващо Barolo.
Винификация: Гроздето, идващо от единични лозя, отделно преминава през ферментация, настойванв и отлежаване в дъб за 12 месеца. След това се смесват и отлежават допълнително в дъб за още 18 месеца. Първата реколта произведена през 1998г.
Цвят: Цветът е наситено рубинен и плътен
Аромат: Плодов нос с нотки на захарна тръстика и портокал, подчертани от лимонова трева, сушени билки, подправки.
Вкус:На вкус е деликатно, показващ богати аромати, които съответстват на носа и интегрират пищен завършек. Виното е сочно, вкусно и балансирано.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна:Подходящо е за голям набор от месни ястия и деликатеси, дивеч, гъби, средно зрели сирена.
Потенциал на съхранение: Впечатляващ потенциал за отлежаване.
Данни за продукта
Конкретни референции
No customer reviews for the moment.