
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
Любимите Ви вина на едно място
Любимите Ви вина на едно място
Перлата в короната на италианското винепроизводство, изба Гая, е снована през 1859г. от Джовани Гая в района на Барбареско (Пиемонт, Италия). Днес Гая е притежание и се управлява от вече пето поколение на семейството, успявайки през годините да изгради традиция на безрезервна отдаденост към постигане на безкомпромисно качество. Благодарение на Барбареско, флагманът на избата, в началото на 20-ти век, вината на Гая заемат челни позиции в Италия. През 1961г. към избата се присъединява и Анджело (правнук на Джовани), който умело съчетава запазването на традициите на района.
Сорт: Каберне Совиньон, Мерло и Небиоло
Лозя и почви: Днес избата притежава 250 декара лозя в областите Барбареско (Барбареско и Треизо) и Бароло (Сералунга д'Алба и Ла Мора), както и в Тоскана (Пиеве Санта Реститута в Монталчино и Ка'Марканда, намиращи се в областта Болгери). Силата на Serralunga и елегантността на La Morra създават това интригуващо Barolo.
Винификация: Всеки сорт се винифицира отделно преди смесване и след това отлежаване в дъб за 12 месеца.
Цвят: Рубиненочервен цвят.
Аромат: На нос се усещат аромати на горски плодове.
Вкус: Вкусът на виното е елегантен и добре балансиран със свеж плодов финал и изтънчени, копринено-меки танини, което го прави идеално за консумация, дори когато е съвсем младо.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна:Чудесно се комбинира с разнообразни ястия, приготвени от червено месо, особено с телешко.
Потенциал на съхранение: 5-7 години
Конкретни референции
No customer reviews for the moment.