
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
Любимите Ви вина на едно място
Любимите Ви вина на едно място
Всичко започва от двама чешки предприемачи и любители на виното, запленени от вековната му култура и история по българските и тракийските земи. Петр и Владя акостират в България през 2011 г., създавайки IT компания, но още с пристигането си започват да търсят начини да отворят своя с 0 обствена винарна, създавайки в нея вино, което харесват и могат да споделят, вино, чийто произход познават добре.
Сорт: Каберне Совиньон – 100%
Лозя и почви: Гроздето е брано от масив в село Изворово. Поради ниския добив от реколта 2022 избата се обръща към гроздопроизводители от района. Лозето в село Изворово е на възраст, близка до тази на техните собствени лозя.
Винификация: Гроздето е брано на 4 октомври със захарно съдържание 23.9%. Обработката и процесите включват: ронкане (премахване на чепките), леко разкъсване на ципата на гроздовите зърна, кратка мацерация от 48 часа, последващи алкохолна ферментация при максимална температура 25 °С за запазване на плодовите аромати от гроздето и малолактична ферментация. Виното няма контакт с дъб, отлежало е в неръждаем съд, естествено забистрено, деликатно филтрирано и бутилирано през юли 2023 г.
Цвят: Наситен рубинен цвят с виолетови оттенъци.
Аромат:На нос се долавят касис и тъмна череша. Лек опушен аромат, допълнен от нотки на сладък пипер.
Вкус:Стегнато тяло с умерени зрели танини, подкрепени с плод във вкуса – череша и френско грозде. Пикантен, но свеж финал.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна:Това вино се комбинира добре с храни с изразена киселинност – ястия с домати: пица, паста, доматени сосове, печени зеленчуци на скара. От месата-телешки стек. От сирената подходящи са меки и средно меки сирена – Камембер, козе сирене, фета.
Потенциал на съхранение: 5 години.
Данни за продукта
Конкретни референции
No customer reviews for the moment.